Skip to content Skip to footer

Sunt Zoltan Farkas, psihoterapeut și logoped

Sunt licenţiat al Facultăţii de Psihoogie şi Știinţe ale Educaţiei, Babes Bolyai din Cluj-Napoca. M-am format ca psihoterapeut la APPAR şi sunt psiholog clinician cu drept de liberă practică eliberat de Colegiul Psihologilor din România. După terminarea facultăţii (1999), am absolvit cursurile masterale în Managementul Resurselor Umane la Universitatea din Bucureşti. Imediat după terminarea facultăţii am lucrat ca logoped la o şcoală specială unde m-am deprins cu ceea ce înseamnă deficienţele de limbaj. Atunci am constatat că nu există niciun copil, chiar şi cu deficienţă mentală, care să nu facă progrese dacă participă la terapiile specifice de recuperare. Mai târziu, această experienţă m-a determinat să mă orientez şi spre adulţii care şi-au pierdut abilităţile psihice în urma unor evenimente nefericite (persoane cu afazie). În urma acestor experienţe mi-am dat seama că uneori, mai mult decât persoanele care suferă direct, sunt afectate persoanele din familie, care le acordă îngrijire, acestea apelând la sprijin psihoterapeutic.

Psiholog cu experienta Bucuresti Zoltan Farkas


De-a lungul acestor ani, în cabinetul de psihologie clinică şi psihoterapie am lucrat cu adulți, cupluri şi familii aflate în impas, cu bătrâni cu dificultăţi existenţiale, cu adolescenți manifestând probleme de adaptare, cu copii cu rezultate şcolare slabe sau cu atitudini neconforme cu valorile familiilor lor, şi am avut ca activităţi principale evaluarea personalităţii, consilierea şi psihoterapia acestor persoane. În prezent, lucrez ca psiholog și logoped pentru copii, adolescenți, adulți, cupluri și familii, în cabinetul de psihologie din București, aflat în Piața Romană. Experienţa de lucru cu persoanele aflate în dificultate, fie că este vorba de depăşirea momentelor mai speciale din viaţa lor, fie că este vorba de depăşirea unor examene dificile, mi-a adus multe satisfacţii. Mi-am dat seama în primul rând că fiecare dintre noi avem nevoie să vorbim despre problemele personale.

Fiind psiholog cu experienţă de peste 20 de ani mă face să mă gândesc că întotdeauna căutăm pe cineva căruia să-i spunem câte ceva din experienţele noastre mai puţin plăcute. Şi aproape tot timpul găsim un prieten sau pe cineva apropiat care ne ascultă, ne compătimeşte şi ne dă sfaturi. Câteodată sfaturile primite ne sunt utile. Alteori nu le luăm în considerare pentru că nu sunt ceea ce ne-am dori. Şi asta pentru că ceilalţi evaluează evenimentele noastre în funcţie de experienţele lor personale. Pe de altă parte, nu suntem pregătiţi să le spunem absolut orice, pentru că s-ar putea să ne judece sau, mai rau, să povestească şi altora experienţele noastre. Dar este bine să ştim că există profesionişti – psihologi cu experiență, cărora le putem spune orice vrem, fără să fim catalogaţi sau să ni se dea sfaturi nepotrivite. Aceştia ne vor asculta cu cel mai mare interes, într-un mod obiectiv şi ne vor încuraja să ne găsim soluţiile dorite.

În urma ședințelor de terapie se văd schimbări

Sunt psiholog şi personal cred că nu există oameni cu atitudini greşite în abordarea sarcinilor vieţii, ci cred că există dificultăţi şi moduri diferite de abordadre a acestora, care ţin de structura de personalitate a fiecăruia. În acest sens, psihoterapeutul împreună cu clientul, se orientează spre felul în care este abordată o situaţie şi încearcă să găsească soluţiile cele mai bune pentru a restabili echilibrul afectiv. Este foarte important de ştiut faptul că întotdeauna clientul va descoperi singur soluţiile. Ca terapeut îl voi ajuta să-şi descopere convingerile formate în urma experienţelor personale, şi resursele de care dispune. Rezultatul ședințelor de terapie va fi potrivit nevoilor clientului. În urma procesului psihoterapeutic, fără excepţie, se văd schimbări, chiar dacă ele apar mai târziu. Acestea vor fi în beneficiul clientului, singura condiţie fiind dorinţa de schimbare. Vă aștept în cabinetul de psihologie din București pentru a ne cunoaște.

Afilieri
Membru al Colegiului Psihologilor din România, cod unic de înregistrare 08821;
Membru al Asociației Psihologilor din România;
Membru al Asociației pentru Psihologie și Psihoterapie Adleriana din România.

Cabinet individual de psihologie – Zoltan Farkas- CIF 39645061

× Lasati un mesaj